Informacije za korisnike

Opći uvjeti poslovanja Internet knjižare Naklade Slap d.o.o.


1. Osnovni pojmovi

U smislu ovih Općih uvjeta, Kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda posredstvom internet stranice Naklade Slap.o.o., Franje Tuđmana 33,10450 Jastrebarsko (u daljnjem tekstu NAKLADA SLAP) – INTERNET KNJIŽARA NAKLADE SLAP d.o.o. (u daljnjem tekstu: internet knjižara). Kupcem se smatra osoba koja naručuje i plaća proizvod.

2. Osobni podaci i poslovna sposobnost

Prihvaćanjem Općih uvjeta Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban, ovlašteni korisnik kreditne kartice te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanju i kupnji proizvoda od NAKLADE SLAP tj. za kupnju putem internet knjižare. NAKLADA SLAP sukladno izjavi o privatnosti i sigurnosti podataka prikuplja samo osnovne podatke koji su nužni za ispunjavanje obveza.

3. Narudžba

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektroničkog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili kao neregistrirani korisnik. Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine:
  • kreditnom karticom ili kreditnom karticom (online)
  • virmanom ili općom uplatnicom (uplatom u pošti, banci ili Internet bankarstvom)
  • pouzećem (plaćanje gotovinom prilikom preuzimanja)
  • gotovinom

Narudžba se smatra zaprimljenom:
  • u slučaju plaćanja kreditnom karticom (online) – u trenutku kada NAKLADA SLAP dobije potvrdu predautorizacije kreditne kartice Kupca na iznos narudžbe
  • u slučaju plaćanja , općom uplatom i pouzećem – u trenutku kada NAKLADA SLAP elektroničkim putem zaprimi narudžbu.
Ako naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, NAKLADA SLAP će obavijestiti Kupca da proizvod trenutačno nije raspoloživ te ga izvijestiti o roku u kojem je proizvod dobavljiv.

Kreditna kartica

Ovo je najjednostavniji način plaćanja u knjižari. Nakon odabira ovog načina plaćanja, izravno pristupate zaštićenoj sigurnosnoj vezi u koju upisujete broj kreditne kartice. Ova je veza zaštićena kriptiranim 128-bitnim protokolima, i tako osigurana od krađe identiteta i prijevara. Kao i na svakom drugom prodajnom mjestu, banka provjerava i potvrđuje ispravnost kartice. Ako je nije moguće izvršiti o tome ćemo vas obavijestiti e-mailom ili Vas kontaktirati telefonom. U trenutku kada Vam zapakiramo odabrane artikle za dostavu, naplaćujemo Vašu narudžbu i šaljemo Vam naručeno. Posebno napominjemo da se podaci o karticama nigdje ne zapisuju ili pamte te su nedostupni djelatnicima Naklade Slap ili bilo kojim suradnicima, osim poslovnoj banci s kojom surađujemo.

Plaćanje virmanom

Ako nemate kreditnu karticu ili je ne želite koristiti, predlažemo da koristite ovaj oblik plaćanja. Nakon što odaberete ovaj način plaćanja, dobit ćete predračun na e-mali ili fax. U predračunu se nalaze svi podaci koje trebate za uplatu: broj računa na koji trebate uplatiti iznos o kojem je riječ te broj narudžbe. Koristeći e-banking svoje banke, navedeni iznos uplatite na račun. Ne koristite li e-banking, isprintajte predračun i navedeni iznos uplatite na bilo kojem mjestu gdje i inače plaćate svoje račune: u banci, pošti ili Fini. Naručeno Vam šaljemo tek po primljenoj uplati.

Pouzeće

Ovako naručene proizvode šaljemo Vam odmah, a naručeno će Vam naplatiti dostavljač prilikom uručenja pošiljke.

Gotovina

Ovako naručene proizvode možete platiti preuzimanjem u našem sjedištu.

4. Kupnja u internetskoj knjižari

Odabirom svakog proizvoda pokraj njega su ispisani detalji – ime proizvoda, kratak opis, cijena (bez PDV-a). Odabirom pojedinog proizvoda, on se uvrštava u meni "Košarica". Cijene istaknute na stranicama su pored pojedinog proizvoda i vrijede za sve oblike plaćanja. Cijena poštarine nije uključena u cijenu proizvoda. Za pravne osobe naplaćuju se troškovi poštarine 30,00 kn po paketu, a za fizičke osobe troškove slanja plaća Naklada Slap za područje Hrvatske. U inozemstvo šaljemo pakete dostavnom službom, a troškove dostave i carine snosi kupac. Ako je kao oblik plaćanja odabrano plaćanje e-bankarstvom ili općom uplatom, a NAKLADA SLAP ne raspolaže naručenim proizvodom, o tome će u primjerenom roku obavijestiti Kupca te mu vratiti uplaćena novčana sredstva. Sva će plaćanja biti izvršena u HRK (hrvatskim kunama)za područje Hrvatske, a narudžbe iz inozemstva mogu se platiti i u EUR-ima, a troškovi bankarske transakcije nisu uključeni u cijenu. Kupac ima pravo raskinuti narudžbu sukladno članku 44. Zakona o zaštiti potrošača. U slučaju kada je narudžba raskinuta nakon izvršene dostave proizvoda, Kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod neoštećen i zapakiran u originalnu ambalažu. Dostava se smatra izvršenom u trenutku kada NAKLADA SLAP preda proizvod dostavnoj službi.

5. Podaci o proizvodima

Podaci o proizvodima u internet knjižari sačinjeni su temeljem baze podataka NAKLADE SLAP. Fotografije proizvoda ilustrativne su prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. NAKLADA SLAP osobito ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo s obzirom na postavke monitora na računalu Kupca, razlike u percepciji boja kako ih Kupac vidi na zaslonu i sl. U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda. Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na internet knjižari Naklade Slap podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanim u internet knjižari, NAKLADA SLAP zadržava pravo jednostrano raskinuti narudžbu.

6. Dostava

Proizvode je moguće naručiti za dostavu na području Republike Hrvatske odnosno za međunarodnu dostavu, prema uvjetima koji vrijede za svako područje dostave. Dostava na području Republike Hrvatske obavlja se putem dostavnih službi HP Express . Međunarodna dostava obavlja se dostavnom službom koju odabere NAKLADA SLAP ili redovnom poštom ovisno o dogovoru s kupcem. U cijenu proizvoda nije uključena dostava, osim ako nije drukčije naznačeno (naznaka – dostava besplatna). NAKLADA SLAP se obvezuje isporučiti naručeni proizvod u roku od 8 dana od dana zaprimljene narudžbe. Ako se proizvod koji je upućen Kupcu odnosno Primatelju vrati NAKLADI SLAP jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu, Kupac će o tome biti obaviješten te će mu biti ponuđene sljedeće mogućnosti:
  • da se naručeni proizvod, na zahtjev Kupca, ponovo dostavi na adresu Kupca odnosno Primatelja
  • da se naručeni proizvod preuzme na adresi NAKLADE SLAP uz prethodni telefonski dogovor o mjestu i terminu preuzimanja

7. Nedostaci na proizvodu

NAKLADA SLAP ne odgovara Kupcu odnosno Primatelju za manje ogrebotine na proizvodima koje su nastale kao posljedica dostave robe putem dostavne službe ako ogrebotine ili manji nedostaci ne utječu na osnovna svojstva i upotrebljivost proizvoda. Kupac ima pravo reklamacije u roku 8 dana od dana isporuke robe (vratiti neoštećenu/neiskorištenu robu ili zamijeniti jedan proizvod za drugi). Naknadne reklamacije se ne uvažavaju.

8. Primjena Uvjeta prodaje

Korištenjem usluga internet knjižare NAKLADE SLAP prihvaćate ove Uvjete prodaje. Ako niste suglasni s Uvjetima, nemojte koristiti ove stranice niti putem njih naručivati proizvode. Ove internet stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama NAKLADE SLAP, te služe kao elektroničko prodajno mjesto – internet knjižara. Prihvaćanjem ovih Uvjeta prodaje Kupac pristaje na njihove odredbe . NAKLADA SLAP ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove internet stranice te korištenjem informacija s ove internet stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

9. Autorska prava

NAKLADA SLAP je nositelj autorskih prava na sadržaju i formatima ove internet stranice. Cjelokupan sadržaj s internet stranice ne smije se koristiti bez dopuštenja NAKLADE SLAP ni ustupati trećim osobama.

Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Izjava o privatnosti

Ova Izjava o privatnosti odnosi se na povjerljivost osobnih podataka koji su prikupljeni u procesu registracije Kupaca internet stranice Naklada Slap d.o.o., odnosno u procesu registracije Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama internet stranice Naklada Slap d.o.o. Ova Izjava o privatnosti je sastavni dio Općih uvjeta poslovanja Naklade Slap d.o.o.
Naklada Slap d.o.o. kao pružatelj usluga internetske stranice pridržava se važećih propisa s ciljem zaštite privatnosti svojih Kupaca odnosno Korisnika, a posebice Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka EU. Ovim dokumentom opisano je kako voditelj obrade Naklada Slap d.o.o. Jastrebarsko, Franje Tuđmana 33 (u daljnjem tekstu Naklada Slap) obrađuje osobne podatke.
Upućuju se Kupci internet stranice Naklade Slap (u daljnjem tekstu Kupci) odnosno Korisnici primatelji obavijesti o proizvodima i akcijama Naklade Slap (u daljnjem tekstu Korisnici) da pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi lakše razumjeli koje podatke Naklada Slap d.o.o. prikuplja i obrađuje, u koju svrhu, temeljem koje pravne osnove, s kime ih i zašto dijeli, koje zaštitne mjere provodi, te koja su vaša prava vezana za pristup osobnim podacima, ispravak, brisanje te vaše pravo na prigovor.
Svaki Kupac odnosno Korisnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi osobnih podataka može poslati e-mail poruku na adresu sluzbenik.za.zastitu.osobnih.podataka@nakladaslap.com
Prihvaćanjem ove Izjave o privatnosti prilikom registracije Kupca odnosno prijavom na internet stranici Naklade Slap od strane Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama Naklade Slap, Kupac, odnosno Korisnik, potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže s obradom osobnih podataka kako ih ova Izjava utvrđuje.

Koju vrstu osobnih podataka prikuplja i obrađuje Naklada Slap putem internet stranice nakladaslap.com?


Prilikom registracije osobe za Kupca internet stranice, Naklada Slap d.o.o. će od budućeg Kupca zatražiti pružanje određenih informacija o sebi (osobnih podataka) kao što su ime i prezime, adresa (uključujući poštanski broj), e-mail adresa, telefonski broj, broj mobitela, datum rođenja (opcionalno), korisničko ime i lozinka.
Kupac potvrđuje da se slaže s obradom osobnih podataka klikom na gumb za prijavu.
Davanje osobnih podataka je odluka Kupca odnosno Korisnika. Ako Kupac odnosno Korisnik ne pruži tražene obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost, jer bez tih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva.
Osim ovih podataka automatski prikupljamo podatke s vašeg računala, što može uključivati IP adresu, a postoje i situacije u kojima automatski prikupljamo druge vrste podataka kao što su datum i vrijeme pristupa na internet stranicu nakladaslap.com, informacije o hardveru, softveru ili internetskom pretraživaču koji koristite kao i o operativnom sustavu vašeg računala te verziji aplikacije i vašim jezičnim postavkama.
Također možemo prikupljati informacije o klikovima i nakladaslap.com stranicama koje su vam prikazane. Naklada Slap preporuča Kupcima da brinu o svojoj ulaznoj lozinki za korisnički račun internet stranice nakladaslap.com. Preporučamo prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku svakako kombinirati velika i mala slova te brojeve, te da svakako upotrijebite lozinku od barem šest znakova. Lozinku preporučamo periodično promijeniti (barem jednom na godišnjem nivou).

U koju svrhu Naklada Slap d.o.o. prikuplja i obrađuje osobne podatke?


Naklada Slap prikuplja i obrađuje osobne podatke Kupca internet stranice u svrhu provođenja sigurne provjere autentičnosti Kupaca koji pristupaju internet stranici, realizacije ugovora o kupnji robe ili usluga, dostave robe Kupcu, komunikacije s Kupcem, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, te dijelom primjenjujemo i automatizirane procese za obradu kako bismo stalno unaprjeđivali svoje procese u interesu Kupaca, kako bi ponuda za Kupca bili individualnija te kako bi svoju ponudu proizvoda i usluga što više prilagodili navikama i potrebama Kupaca.
Naklada Slap prikuplja i obrađuje osobne podatke Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama u svrhu slanja obavijesti, poziva na sudjelovanje u nagradnim natječajima putem e-maila, društvenih mreža ili drugih komunikacijskih kanala na koje ste se prethodno prijavili, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, radi stvaranja korisničkog profila s ciljem individualnog primanja obavijesti, istraživanja tržišta te poboljšanja efikasnosti i kvalitete naših usluga.
Ne prikupljamo podatke o djeci. Uvjerimo li se kako su takvi podaci preneseni nama bez pristanka roditelja ili skrbnika djece mlađe od 16 godina, uklonit ćemo ih bez odgađanja. Maloljetnici mlađi od 16 godina ne smiju koristiti internetsku stranicu. Niti jedan dio internetske stranice nije dizajniran na način da privuče bilo koga tko je mlađi od 16 godina.

Koja je pravna osnova obrade osobnih podataka?


Kupac unosom svojih osobnih podataka te potvrdom (klikom) o prihvaćanju Općih uvjeta poslovanja i ove Izjave o privatnosti sklapa ugovorni odnos koji je temelj za kupnju proizvoda i usluga po izboru kupca na internet stranici, a koji je sadržan u Općim uvjetima poslovanja te je stoga obrada tih osobnih podataka zakonita jer se poduzimaju radnje na zahtjev Kupca radi realizacije kupnje proizvoda i usluga po narudžbi Kupca.
Korisnik koji se prijavljuje za primanje obavijesti o proizvodima i akcijama unosom svojih podataka na internet stranici te dvostrukom potvrdom ispravnosti mail adrese, daje privolu za obradu svojih osobnih podataka. Privolu Korisnik može povući u svakom trenutku obaviješću na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka sluzbenik.za.zastitu.osobnih.podataka@nakladaslap.com

S kojim primateljima Naklada Slap dijeli osobne podatke?


Naklada Slap neće dijeliti osobne podatke Kupca odnosno Korisnika s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u slijedećoj točki i u situaciji kada to pozitivni propisi zahtijevaju.
Naklada Slap će kada to zahtijeva realizacija ugovora za kupnju proizvoda ili usluga po narudžbi Kupca podijeliti osobne podatke Kupca s:
Pružateljima usluga distribucije robe s kojima ima trajni ugovor te u tu svrhu za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte. Pružatelj usluga distribucije može od Kupca zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu u trenutku isporuke paketa prilikom osobnog preuzimanja robe, a sve u svrhu realizacije usluge isporuke paketa i evidencije o tome tko je preuzeo paket. Ako Kupac odbije dati ove podatke, paket mu neće biti uručen.

Obrada osobnih podataka u procesu plaćanja kreditnim i debitnim karticama


Naklada Slap u trenutku plaćanja na internet stranici, kao uvjet plaćanja proizvoda i usluga kreditnim ili debitnim karticama traži privolu Kupca za aktivaciju procesa plaćanja putem trgovačkog društva Hrvatski telekom d.d., Roberta Frangeša Mihanovića 9, 10110 Zagreb, pružatelja usluge procesiranja i naplate (kreditnih ili debitnih ) kartica, ugovornog partnera Naklade Slap i Izvršitelja obrade osobnih podataka. U tu svrhu osobni podaci Kupca (ime i prezime Kupca, adresa Kupca, podaci s kartice Kupca) su privremeno pohranjeni kod Hrvatskog telekoma d.d., Roberta Frangeša Mihanovića 9, 10110 Zagreb, koji te podatke pohranjuje u skladu s PCI DSS certifikacijom, najvišim stupnjem zaštite i čuvanja povjerljivih podataka. Kupac aktivira proces obrade i naplate kartica potvrdom (klikom) na link “plati”.
Naklada Slap ni u jednom trenutku ne raspolaže, ne prikuplja niti obrađuje osobne podatke unesene u svrhu procesiranja i naplate kartica. Upućuju se Kupci da se informiraju o obradi osobnih podataka od strane Corvus INFO d.o.o. na internet stranici na kojoj se odvija proces plaćanja.

Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni

Naklada Slap pohranjuje osobne podatke registriranih Kupaca internet stranice na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna registracija i šest mjeseci nakon prestanka registracije Kupca u kojem razdoblju će biti riješene eventualne reklamacije iz prethodnog razdoblja. Naklada Slap pohranjuje osobne podatke registriranih Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna registracija.

Pristup i ispravak osobnim podacima

Kupac i Korisnik u svakom trenutku ima mogućnost pristupa svojim osobnim podacima po registraciji na stranici te pristupom na “Korisnički podaci” gdje Kupac može revidirati svoje osobne podatke koje je podijelio s Nakladom Slap. Kupac i Korisnik može zatražiti i dobiti od Naklade Slap cjelovitu informaciju o osobnim podacima koji su pohranjeni, kao i ispravak istih slanjem e-mail poruke na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka: sluzbenik.za.zastitu.osobnih.podataka@nakladaslap.com.

Brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav)

Kupac i Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav). Kupac to može učiniti zahtjevom na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka sluzbenik.za.zastitu.osobnih.podataka@nakladaslap.com i podaci će biti izbrisani bez odgađanja. Korisnik ima mogućnost podnošenja zahtjeva za brisanje u svakoj obavijesti koju primi od Naklade Slap putem e-maila, odnosno može poslati e-mail poruku na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka sluzbenik.za.zastitu.osobnih.podataka@nakladaslap.com u kojoj navodi da se njegovi osobni podaci izbrišu.

Pravo na prigovor

Ako unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, javite se na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka sluzbenik.za.zastitu.osobnih.podataka@nakladaslap.com.
Naravno imate pravo na prijavu nadzornom tijelu Agencije za zaštitu osobnih podataka.

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka

Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku i zaštićeni SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala Kupca odnosno Korisnika i Naklade Slap odvija sigurnim protokolom. Zaštita podataka uzima se ozbiljno i poduzimaju se razne mjere opreza kako bi osobni podaci bili zaštićeni. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako se provode razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može se jamčiti zaštita bilo koje informacije prenesene na ili s internet stranice Naklade Slap, te nije odgovorna za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi. Naklada Slap se može odlučiti na pohranu osobnih podataka kod pružatelja usluga unutar EU, a samo izvanredno izvan EU. To će učiniti samo ako za tu zemlju postoji odluka Europske komisije o primjerenosti i ako je ugovoreno jamstvo te pridržavanje obvezujućih propisa o zaštiti osobnih podataka.

Izmjena Izjave o privatnosti

Ovu Izjavu o privatnosti, Naklada Slap može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Izjave o privatnosti na internet stranici. Zato Naklada Slap poziva Kupce i Korisnike da povremeno pregledaju ovu Izjavu o privatnosti na kojoj će biti označene nove izmjene, ako ih je u prethodnom periodu bilo. Ako se Kupac ili Korisnik ne slaže s ovom Izjavom o privatnosti, upućujemo Kupca i Korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi internetsku stranicu Naklade Slap. Izmjena izjave o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na internetskoj stranici nakladaslap.com. Nastavak uporabe internetske stranice Naklade Slap od strane Kupca i Korisnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da Kupac i Korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu Izjavu o privatnosti.

Pravila o postupanju s “kolačićima”

Kolačići i druge tehnologije za praćenje mogu se koristiti na internet stranici na razne načine, npr. kako bi internet stranica nakladaslap.com funkcionirala, za analizu prometa ili u marketinške svrhe.
Kolačić (engl. Cookie) je podatak male veličine koji web stranica pohranjuje u računalo ili mobilni uređaj posjetitelja. Kolačić dozvoljava web stranici da “zapamti” akcije posjetitelja iz prethodnih posjeta. Većina preglednika dopušta upotrebu kolačića, ali korisnik ih u svakom trenutku može obrisati ili u pregledniku postaviti zabranu pohrane istih. Najčešći razlozi korištenja kolačića su: identifikacija posjetitelja, pamćenje specifičnih preferencija korisnika, pomoć pri unosu informacija koje su već unesene prilikom prethodnih posjeta, skupljanje podataka za analize te promotivne kampanje.

Kolačići se mogu klasificirati kao:
Privremeni kolačići (Session cookies) – pohranjuju se na računalu, te se automatski brišu nakon zatvaranja web-preglednika. Omogućuju internetskoj stranici da dobije privremene podatke, poput komentara ili stanja košarice za kupnju.
Trajni kolačići (Persistent cookies) – ostaju u vašem web pregledniku i nakon zatvaranja i obično imaju rok isteka. Nakladaslap.com koristi trajne kolačiće kako bi olakšali pristup registriranim korisnicima. Pohranjuju podatke kao što su korisničko ime i lozinka, što omogućuje da koristite funkcionalnost “zapamti me” prilikom prijavljivanja, tako da ne morate upisivati korisničko ime i lozinku svaki puta kada posjećujete nakladaslap.com.
Kolačić od prve strane – oni dolaze s web stranice koju ste posjetili, a mogu biti privremeni ili stalni. Omogućavaju web stranicama da spreme podatke koji se koriste kada korisnik ponovno posjeti web stranicu.
Kolačići od treće strane - postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće (Facebook, Instagram, Google Analytics i AdWords). Ovi kolačići nisu postavljeni od strane Naklade Slap, te najčešće služe kao pomoć pri tumačenju ponašanja korisnika i u marketinške svrhe.

Koje su Vam opcije dostupne?
U postavkama pretraživača kao što su Internet Explorer, Safari, Firefox ili Chrome možete odrediti koje kolačiće želite prihvatiti a koje čete odbiti. Mjesto na kojem možete pronaći postavke ovisi o vrsti Vašeg pretraživača. Putem opcije “pomoć” u Vašem pretraživaču pronađite postavke koje trebate.
Ako odaberete opciju da ne želite prihvatiti određene kolačiće, možda nećete moći koristiti određene funkcije na internet stranici Naklade Slap.

Košarica 
- 
Korisnički račun 
mailing lista
Redovito primajte naše obavijesti

Saznajte više