Edukacija: Primjena kod djece i adolescenata: Bender vizualno-motorički geštalt test II i Reyev test složenog lika, primjena i interpretacija (Bender-geštalt II i RCFT) (ONLINE) | Naklada Slap

Primjena kod djece i adolescenata: Bender vizualno-motorički geštalt test II i Reyev test složenog lika, primjena i interpretacija (Bender-geštalt II i RCFT) (ONLINE)

Predavač: mr. spec. Marta Benko, klinički psiholog
Vrijeme održavanja: 9:00 - 17:00 sati
Mjesto: ONLINE
Program: Program
Cijena: 193,75 €
→ Obavijestite me o sljedećem terminu održavanja
Bender vizualno-motorički geštalt test-II (Bender-geštalt II) koristi se za ispitivanje vizualno-motoričkih vještina integracije od 4. godine nadalje. Moguće je dobiti podatke o kratkoročnom vizualnom pamćenju te analizirati jesu li dominantne teškoće djeteta perceptivne ili motoričke prirode.

Koristan je za ispitivanje nadarenosti, ponašajnih teškoća, specifičnih teškoća u učenju, poremećaja pažnje/hiperaktivnog poremećaja (ADHD) i autizma. Njegova primjena na djeci omogućuje usporedbu rezultata s drugom djecom s obzirom na dob, školsku razinu i stupanj razvoja. Dobiveni podaci važni su za psihološku procjenu, eventualno postavljanje dijagnoze te tretman.

Edukacija će polaznike osposobiti za kvalitetnu primjenu Bender-geštalt II testa na djeci. Upoznat će se s instrumentom, načinom njegove primjenom, ocjenjivanjem i interpretacijom koji kod djece imaju svoje specifičnosti u odnosu na odraslu dob. Preciznije, kod interpretacije će se obrađivati indikatori potencijalnih teškoća kod djece, odnosno razlike u testnom ponašanju zdrave djece i one s određenim poteškoćama. Na praktičnim primjerima analizirat će se devijacije i distorzije crteža kod djece.

Polaznici će za usporedbu s Bender-geštalt II testom obraditi i nekoliko primjera dječjih uradaka na Reyevu testu složenog lika i pokusa s prepoznavanjem, korisnog za primjenu kod djece s neurorazvojnim i neurološkim poremećajima.
Dodatne informacije
Edukacija je namijenjena psiholozima.
Ova edukacija ne zamjenjuje osnovnu edukaciju za RCFT koju je potrebno završiti da biste mogli nabaviti test.