Edukacija: Terapijske priče (ONLINE) Kako pričanjem priča rješavati dječje strahove i teškoće? | Naklada Slap

Terapijske priče (ONLINE)
Kako pričanjem priča rješavati dječje strahove i teškoće?

Predavač: mr. spec. Marta Benko, klinički psiholog
Vrijeme održavanja: 9:00 - 17:00 sati
Mjesto: ONLINE
Program: Program
Cijena: 193,75 €
→ Obavijestite me o sljedećem terminu održavanja
Pričanje priča je neophodan dio svakog djetinjstva i odrastanja. Jeste li znali da se svaka priča može koristiti i u terapijske svrhe?

Sljeđenjem pravila započinjanja priče, razrađivanja radnje i glavnih junaka te pažljivim odabirom vrste raspleta i završetka svaka priča može potaknuti korištenje mašte, simbola i metafora te poslužiti u prenošenju ideja i razradi specifičnih teškoća i strahova koji su sastavni dio svakog djetinjstva i procesa odrastanja.

Svaku priču možemo „prekrojiti“ prema specifičnim potrebama djeteta i situacije u kojoj se nalazi, slijeđenjem terapijskih principa koji su utemeljeni na postojećim spoznajama i teorijama.

Na edukaciji ćete se upoznati s osnovnim principima sastavljanja novih terapijskih priča, ali i „prekrojavanja“ postojećih uvriježenih priča koje su sastavni dio svakog djetinjstva. Uz vježbe sastavljanja priče iz slika, iz zadanih pojmova ili na osnovi zadanog uvoda naučit ćete osnovne principe izrade i korištenja priča, s posebnim naglaskom na pitanje – Što nakon priče?
Dodatne informacije
Edukacija je namijenjena psiholozima, dječjim psihijatrima, logopedima, odgajateljima, pedagozima, radnim terapeutima, rehabilitatorima, pedijatrima, te svim zainteresiranim roditeljima, djedovima, bakama i ostalim članovima obitelji djece.

Predavačica je završila edukaciju za psihoterapiju igrom i kreativnom umjetnošću u Velikoj Britaniji i registrirani je psihoterapeut i klinički psiholog s 10 godina iskustva u kliničkom/neposrednom/dijagnostičkom, terapijskom i savjetodavnom radu s djecom i roditeljima.