Edukacija: Kako uspješno raditi sa zajednicama (i povećati njihove kapacitete u savladavanju svakodnevnih razvojnih izazova) *NOVO* Edukacija za stručnjake iz područja socijalne skrbi | Naklada Slap

Kako uspješno raditi sa zajednicama (i povećati njihove kapacitete u savladavanju svakodnevnih razvojnih izazova) *NOVO*
Edukacija za stručnjake iz područja socijalne skrbi

Predavač: dr. sc. Nino Žganec
Vrijeme održavanja: 9:00-17:00 sati
Mjesto: -
Program: Program
Cijena: 193,75 €
→ Obavijestite me o sljedećem terminu održavanja
Polaznici se na edukaciji upoznaju s teorijskim konceptom zajednice i različitim oblicima u kojima zajednicu susrećemo. Upoznaje ih se s načinima na koje se zajednici može pristupiti s ciljem podizanja kvalitete života njezinih članova. Bit će objašnjeni procesi organiziranja i razvoja zajednica koje u svojem radu koriste različite profesije (socijalni rad, javno zdravstvo, psihologija, sociologija i druge) kako bi se pridonijelo podizanju otpornosti zajednice na različite razvojne krize (društveno uvjetovane, prirodne, tehničke, lokalne ili globalne).

Kroz edukaciju će polaznici imati priliku upoznati se s mogućim fazama, dionicima, metodama i vještinama nužnim za profesionalni rad sa zajednicama. Također, bit će riječi o očekivanim zaprekama i poteškoćama koje se mogu naći na putu do uspješnog organiziranja i razvoja zajednice.
Dodatne informacije
Edukacija je namijenjena stručnjacima koji rade u sustavu socijalne skrbi (socijalni radnici, psiholozi, socijalni pedagozi, pravnici), stručnjacima koji rade u području javnog zdravstva, obrazovanja (učitelji, profesori, psiholozi, pedagozi), stručnjacima iz regionalne i lokalne uprave i samouprave te stručnjacima iz organizacija civilnog društva.