Edukacija: PPVT-III HR – Peabody slikovni test rječnika | Naklada Slap

PPVT-III HR – Peabody slikovni test rječnika

Predavač: dr. sc. Melita Kovačević
dr. sc. Gordana Hržica
Vrijeme održavanja: 9:00 - 17:00 sati
Mjesto: Miramarska cesta 105, Zagreb
Program: Program
Cijena: 193,75 €
→ Obavijestite me o sljedećem terminu održavanja
PPVT-III je test širokog raspona koji služi kao mjera receptivnog (slušnog) poznavanja rječnika i namijenjen je osobama u dobi od 2,5 do 90 i više godina.

Može se koristiti kao trijažni postupak za provjeru verbalne sposobnosti djece i odraslih, za trijažu kandidata za posao, te kao mjera poznavanja stranog jezika (ako se primjenjuje na jeziku koji nije materinski jezik ispitivane osobe).

Budući da ne zahtijeva čitanje i pisanje i lagan je za primjenu, PPVT-III je koristan za uspostavljanje odnosa ispitivača i ispitivane osobe, za testiranje predškolske djece, za testiranje osoba s problemima u pisanom jeziku, za osobe koje u grupnim testiranjima postižu slabe rezultate i za otkrivanje oštećenja govora u svakoj životnoj dobi. Koristi se kao mjera lingvističkog potencijala osoba s oštećenjem govora, te za testiranje osoba s različitim poteškoćama (autizam, cerebralna paraliza, psihotični simptomi, umjerene smetnje vida, vizualno-perceptivni problemi).

Test se primjenjuje individualno. Trajanje primjene nije unaprijed određeno, a najčešće iznosi 10 do 15 minuta. Bodovanje je brzo i objektivno i većina se može obaviti već tijekom same primjene testa.
Dodatne informacije
Edukacija je namijenjena psiholozima i logopedima