Edukacija: Montessori radionica iz kozmičkog odgoja | Naklada Slap

Montessori radionica iz kozmičkog odgoja

Predavač: Narcisa Buczynski, Danijela Budek Đorđevski
Vrijeme održavanja: 15:00-19:00 sati
Mjesto: Miramarska cesta 105, Zagreb
Program: Program
Cijena: 100,00 €
U cijenu su uključena osvježenja u pauzama i materijal izrađen na radionici.
→ Obavijestite me o sljedećem terminu održavanja
Kozmički odgoj sveobuhvatan je odgoj koji pomaže djetetu da upozna i razumije svijet što ga okružuje. Zadaća mu je pobuditi i razviti istraživačku snagu u djetetu, pripremiti poticajno okruženje u kojemu dijete uči spontano, otkrivanjem. Marija Montessori naglašava učenje putem svih pet osjetila, ne samo slušanjem, gledanjem ili čitanjem.
Vremenski ritmovi (smjena dana i noći, izmjena godišnjih doba, plima i oseka…) znatno obilježavaju naš život i život svih bića na Zemlji.
Montessori koncept „kozmičkog odgoja“ od globalnog ka pojedinačnom te od cjeline prema detaljima“ pokazao je kako djeca skupljaju, povezuju, razvrstavaju znanja o vremenu stavljajući ih u određeni sklop radi dubljeg shvaćanja vlastitog doživljaja vremena.

U ovoj radionici, uz izradu materijala, pokazat ćemo vam kako na jednostavan i razumljiv način djeca doživljavaju godišnja doba, njihovu izmjenu i povezanost sa svojom okolinom.

Radionica je namijenjena: učiteljima, odgajateljima, logopedima, pedagozima, psiholozima, roditeljima (te svima drugima koji su uključeni u odgojno – obrazovni proces.)

Edukaciju provode docenti Montessori pedagogije.