Edukacija: Wechslerov test pamćenja za odrasle – WMS-IV-HR | Naklada Slap

Wechslerov test pamćenja za odrasle – WMS-IV-HR

Predavač: dr. sc. Slavka Galić i suradnici
Vrijeme održavanja: dvodnevna edukacija; 9:00-16:00 sati
Mjesto: Miramarska cesta 105, Zagreb
Program: Program
Cijena: 357,50 €
Napomena: Zbog specifičnosti ove edukacije njena cijena je fiksna.
→ Obavijestite me o sljedećem terminu održavanja
WMS-IV-HR je baterija namijenjena za individualnu procjenu različitih sposobnosti pamćenja i radnog pamćenja adolescenata i odraslih osoba. Uz procjenu funkcija pamćenja, test sadrži i kratku procjenu kognitivnog statusa. Postoje dvije baterije testa: Baterija za odrasle osobe namijenjena pojedinicima u dobi od 16 do 69 godina, te kraća Baterija za starije odrasle osobe, za dob od 65 godina nadalje.

WMS-IV daje detaljne informacije o funkcioniranju pamćenja koje su posebno važne u kliničkoj procjeni. Primjenjuje se kod pojedinaca kod kojih postoji sumnja na deficite pamćenja ili dijagnozu iz spektra razvojnih, neuroloških ili psihijatrijskih poremećaja.

Test se sastoji od 7 subtestova, od čega četiri subtesta imaju neposrednu i odgođenu primjenu s vremenskim razmakom od 20 do 30 minuta. Šest subtestova se smatra primarnim te se koriste za dobivanje kompozitnih rezultata. Subtest Kratka provjera kognitivnog statusa nije obavezan za primjenu i nije uključen ni u jedan od kompozitnih rezultata, ali pruža opću sliku o kognitivnom funkcioniranju.

Edukacija je dvodnevna. Prvi dan uključuje upoznavanje s testom, primjenu, bodovanje te praktičan rad na subtestovima. Drugi dan odnosi se na interpretaciju rezultata na razini subtestova te na razini indeksa.
Dodatne informacije
Edukacija je namijenjena psiholozima i obavezna je za primjenu ovog instrumenta