Konzultativno-suradna psihijatrija | Naklada Slap

Konzultativno-suradna psihijatrija

Urednik: Danijel Buljan

  • Format: 17,5 x 24,5
  • Uvez: Tvrdi uvez
  • Opseg: 432 str.
  • ISBN: 978-953-191-790-2

  • Redovna cijena: 42,92 €
  • Akcijska cijena: 30,65 €
Najniža cijena u prethodnih 30 dana: 30,65 €


Ovaj sveučilišni udžbenik osigurava primjereno znanje o nerazdvojivosti fizičkog i psihičkog zdravlja i bolesti i dobar uvid u široki raspon poremećaja kojima se bave konzultativno-suradni psihijatri.

Pokušat ćemo dati odgovore na pitanja: Kako kvalitetno raditi u multidisciplinarnim timovima koji su često jamstvo uspješnog liječenja zahtjevnih i teških somatskih bolesnika? Kako prevladati redukcionistički pristup dijagnostici i terapiji simptoma i sindroma i sagledati osobu bolesnika u kontekstu njegove radne i životne sredine?

Somatske bolesti uvijek predstavljaju neugodan stres, posebno srčani i moždani udar, koji biološki i vitalno ugrožavaju bolesnika, epilepsija i demencija, koje svojim kroničnim tijekom bitno smanjuju kvalitetu života bolesnika, kožne bolesti kao što je psorijaza, akne i druge koje su vidljive i predstavljaju psihosocijalni stres i često stigmu za bolesnika. Destigmatizacija psihijatrijske i somatske bolesti važan je zadatak medicine kako bi se ostvarili uvjeti za uspješniju dijagnostiku i liječenje komorbidnih somatskih bolesti i psihijatrijskih poremećaja.

Knjiga obuhvaća sve važnije teme iz područja konzultativno-suradne psihijatrije te bi mogla biti posebno interesantna psihijatrima, liječnicima dentalne medicine, liječnicima primarne zdravstvene zaštite, psiholozima, defektolozima, socijalnim radnicima, medicinskim sestrama, studentima navedenih studija i svima koji zaista žele pomoći somatskom bolesniku koji uz to ima i psihičke poteškoće.

(iz Predgovora)