Praktične vještine u psihološkom savjetovanju i pomaganju | Naklada Slap

Praktične vještine u psihološkom savjetovanju i pomaganju

Richard Nelson-Jones


  • Format: 17,5 x 24,5
  • Uvez: Tvrdi uvez
  • Opseg: 598 str.
  • ISBN: 978-953-191-305-8

  • Redovna cijena: 64,38 €
  • Web cijena/osobna kupnja: 57,94 €


U izmijenjenom i proširenom 4. izdanju poznate knjige Richarda Nelson-Jonesa o vještinama psihološkog savjetovanja nalazi se velik broj praktičnih vježbi. Knjiga je strukturirana oko sustavnog petofaznog modela pomaganja klijentima da usvoje specifične životne vještine kako bi promijenili svoj način osjećanja, mišljenja i postupanja. Najveći je naglasak stavljen na psihološko savjetovanje s pojedincima radi ublažavanja njihovih teškoća i problematičnih vještina koje ih održavaju i to u kontekstu dobrog savjetodavnog odnosa. Knjiga je sveobuhvatan izvor sadržaja o savjetodavnim vještinama, a namijenjena je nastavnicima, studentima i praktičarima iz pomagačkih zanimanja.

Odlike ove knjige:

Temelji se na teoriji savjetovanja u području životnih vještina. Knjiga se osniva na integrativnom savjetodavnom pristupu životnim vještinama, tj. na korištenju kognitivno-bihevioralnog pristupa, s ciljem prenošenja humanističko-egzisten-cijalističkih vrijednosti.

Naglasak je na dobrim savjetodavnim odnosima. Savjetovatelji moraju moći uspostaviti podržavajući i brižan ljudski odnos s klijentima te moraju posjedovati vještine procjene i interveniranja. Dobri savjetodavni odnosi daju kontekst za tehničku provedbu vještina.

Suvremenost. U knjigu je uključena najnovija teorijska, istraživačka i praktična literatura o savjetovanju i pomaganju klijentima.

Praktične vježbe. Prikazano je 87 praktičnih vježbi koje će vam pomoći u stjecanju znanja i u usvajanju vještina. Vježbe možete izvoditi sami, s partnerom ili u skupini.

Organizacija knjige prilagođena je čitatelju. Sva poglavlja imaju isti oblik koji se lako prati: pitanja na početku poglavlja, tekst, najvažnije iz poglavlja i vježbe.