Psihijatrija | Naklada Slap

Psihijatrija

Dalibor Karlović i suradnici


  • Format: 21 x 28,5
  • Uvez: Tvrdi uvez
  • Opseg: 758 str.
  • ISBN: 978-953-191-870-1

  • Rasprodano izdanje
Rukopis je u potpunosti metodički i sadržajno prilagođen predmetu Psihijatrija. Tekst nije jednostran, nema kontroverznosti i napisan je stilom koji neće studenta dovesti u zabunu ili u nedoumicu. Temeljan je i temeljit u razradi tema. Sličnog djela na ovim prostorima, koncepcijom, opegom, originalnošću, dosad nije bilo.
(iz recenzije prof. dr. sc. Danijela Buljana)

Predloženi udžbenik pod naslovom Psihijatrija, autora Dalibora Karlovića i suradnika, vrlo je pregledan i nadasve sadržajan prikaz svih relevantnih tema vezanih za suvremenu psihijatriju. Sadržaj udžbenika vrlo precizno objašnjava sve fenomene koji se pojavljuju u kliničkoj praksi, dajući i vrlo iscrpan povijesni pregled nastanka određenih fenomena i pojmova kojima se danas služimo u psihijatrijskoj praksi. Međutim, ovaj udžbenik opsegom, temeljitošću, brojem slika, grafikona i tablica, opsegom kazala i sveobuhvatnošću prikaza čini zaista jedinstveno djelo i u puno širim razmjerima. Na taj način predstavlja novinu i postaje najobuhvatniji udžbenik psihijatrije na ovim prostorima.
(iz recenzije prof. dr. sc. Alme Mihaljević Peleš)

Autor je na potpuno originalan način pristupio predmetu Psihijatrija, ne izostavljajući povijesni i znanstveni kontekst u kojem je struka nastajala i u kojem se razvijala te bez kojeg se danas ne može sagledavati niti prakticirati. Upotrebljavat će ga studenti medicine i stomatologije u dodiplomskoj i postdiplomskoj nastavi, studenti psihologije, ali i studenti drugih fakulteta. Također će ga koristiti stručnjaci drugih profila, u prvom redu liječnici specijalisti i specijalizanti psihijatrije, klinički psiholozi, ali i socijalni radnici.
(iz recenzije doc. dr. sc. Ante Silića)