Osnove procjenjivanja WISC-om-IV + CD | Naklada Slap

Osnove procjenjivanja WISC-om-IV + CD

David P. Flanagan, Alan S. Kaufman

Ur. hrvatskog izdanja: Slavka Galić

  • Format: 17,5 x 24,5
  • Uvez: Tvrdi uvez
  • Opseg: 568 str.
  • ISBN: 978-953-191-743-8

  • Redovna cijena: 53,66 €
  • Web cijena/osobna kupnja: 48,29 €


Osnove procjenjivanja WISC-om-IV, drugo izdanje, primjenjuje nov i proširen, u teoriji utemeljen, pristup interpretaciji najnovijeg izdanja WISC®-a i daje početnicima, kao i iskusnim kliničarima razumljive i jasne smjernice za primjenu, bodovanje i interpretaciju najnovijeg izdanja Wechslerovog testa inteligencije za djecu ®.

Kao i sve knjige iz izdanja Osnova psihologijskog procjenjivanja, ova je knjige osmišljena kao pomoć prezaposlenim stručnjacima koji rade u području mentalnog zdravlja da steknu znanje i vještine potrebe za optimalno korištenje glavnih psiholoških instrumenata za procjenjivanje. Svako sažeto poglavlje sadrži velik broj izdvojenih okvira u kojima su još jednom naglašeni ključni pojmovi, dane natuknice i širok raspon ilustracija, te pitanja za provjeru vlastitog znanja koja doprinose boljem upoznavanju i shvaćanju ključnih informacija.

Drugo izdanje uključuje i CD-ROM s, jednostavnim za korištenjem, programom koji automatizira sada proširen i u teoriji utemeljen sustav interpretacije WISC®-a-IV. Uz to, u ovoj se knjizi autori osvrću i na upotrebljivost indeksa opće sposobnosti i kognitivne vještine, sažimaju nova istraživanja o etničkim razlikama, nadopunjuju informacije o primjeni WISC®-a na kliničkim populacijama, uključuju detaljno poglavlje Georgea McCloskeya o integiranom WISC®-u-IV, te uključuju i niz novu studiju slučaja koja sažima prijedlog intervencije i kognitivnu procjenu u slučajevima specifičnih poteškoća i poremećaja učenja.

U potpunosti obrađena i uključena najnovija istraživanja objavljena nakon odjavljivanja prvog izdanja ove knjige čine Osnove procjenjivanja WISC-om-IV nedvojbeno najvažnijim sredstvom stjecanja znanja, a time i praktičnih informacija, uključivo i informacija o značajnim snagama i slabostima ovog testa te savjetima vrijednim za kliničku primjenu.

Napomena. Materijale s CD-ROM-a te novu verziju Programa za upravljanje podacima i interpretaciju WISC-a-IV možete pronaći ovdje.