Anatomija domaćih sisavaca | Naklada Slap

Anatomija domaćih sisavaca

Horst Erich König

Ur. hrvatskog izdanja: Mladen Zobundžija, Krešimir Babić, Vesna Gjurčević Kantura
Urednik: Hans-Georg Liebich

  • Format: 35 x 31,5
  • Uvez: Tvrdi uvez
  • Opseg: 820 str.
  • ISBN: 978-953-191-373-7

  • Redovna cijena: 245,28 €
  • Akcijska cijena: 153,29 €
Najniža cijena u prethodnih 30 dana: 153,29 €


Novo!
Studenti, uz predočenje x-ice, u Centru za edukacije i istraživanja Naklade Slap, Miramarska cesta 105, knjigu Anatomija domaćih sisavaca mogu nabaviti po cijeni od 132.72 € (1000,00 kn) (ne odnosi se na kupovinu putem R1 računa niti slanje poštom).


Anatomija domaćih sisavaca, udžbenik i atlas u boji za studente i praktičare opsežno je i bogato ilustrirano djelo u kojem se na vrlo pristupačan način opisuje građa domaćih sisavaca. Kao i brojne druge anatomije i ova je podijeljena na uobičajena poglavlja. Na početku je dan kratak povijesni prikaz veterinarske anatomije u okviru povijesti medicine, zajedno s općom anatomijom. U sljedeća četiri poglavlja obrađen je sustav za kretanje i to posebno za glavu i vrat, za trup te za prsni i zdjelični ud. U svakom od spomenutih poglavlja obrađene su najprije kosti, potom zglobovi s ligamentima i drugim tvorbama te mišići. Uz mišiće navedena je vaskularizacija i inervacija. Posebno je naglašena primijenjena anatomija, tj. Naznačena su mjesta pristupa u zglobove, tetivne ovojnice i u sinovijalne vrećice te posljedice oboljenja nekih mišića ili paraliza živaca. Završni dio lokomotornog sustava je poglavlje Statika i dinamika, u kojem se daje pregled statičkih uređaja tijela i načini kretanja, prvenstveno u konja.

Opis svakog organskog sustava bogato je ilustriran originalnim snimkama anatomskih preparata, slikama, crtežima, skicama, rendgenogramima, ultrazvučnim snimkama i snimkama kompjutorizirane tomografije i magnetske rezonancije, te tablicama, tako da je značajno olakšano praćenje, razumijevanje i učenje anatomije pa će ova anatomija biti velika pomoć studentima tijekom studija i praktičarima u njihovu radu. Kod obrade pojedinih organskih sustava dan je i kratak opis mikroskopske građe, razvitka i fiziologije, čime se pobliže objašnjava veza između građe i funkcije te se time dobivaju integrirane spoznaje o pojedinim organskim sustavima.