Infektologija | Naklada Slap

Infektologija

Dragan Lepur, Oktavija Đaković Rode, Tomislava Skuhala, Lora Stemberger Marić, Višnja Škerk


  • Format: 21,5 x 28,5
  • Uvez: Tvrdi uvez
  • Opseg: 448 str.
  • ISBN: 978-953-191-872-5

  • Redovna cijena: 72,05 €


Evidentno je kako su se autori, osim neupitnog poznavanja svoje specijalnosti, odlično upoznali s literaturom i temama relevantnima za stomatologiju. Kliničke fotografije prate tekstualni opis nalaza. Brojne tablice sumiraju diferencijalnu dijagnostiku kod pojave sistemskih simptoma i nalaza i povezuju dijelove gradiva iznesenih u rukopisu. Gdje je potrebno, autori opisuju i neinfektivne bolesti, važne radi razlikovne dijagnostike.

(iz recenzije prof. dr. sc. Ivana Alajbega, Stomatološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu)

Radi se o vrlo kvalitetnom i suvremenom udžbeniku koji je namijenjen poglavito studentima stomatologije, ali i svim strukama čiji je stručni i znanstveni interes infektologija, uključujući i liječnike obiteljske medicine. Zadržan je koncept razumljivosti teksta uz primjereni volumen, što ga čini metodički prilagođenim za učenje kliničke infektologije. Udžbenik je dobro izbalansiran glede kompleksnosti i težine gradiva, što u konačnici olakšava čitanje i učenje.

(iz recenzije izv. prof. dr. sc. Ive Ivića, Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu)

Knjiga je značajan napredak u udžbeničkoj literaturi iz infektologije. Napisana je sažeto, a istovremeno dovoljno informativno, suvremeno, jezično korektno. Posrijedi je tekst koji odlično odgovara potrebama studenata diplomskog studija stomatologije. Kao dugogodišnji nastavnik infektologije na diplomskom i poslijediplomskim studijima Medicinskog fakulteta u Zagrebu, smatram kako predloženi tekst pruža kvalitetna i korisna znanja kako studentima diplomskog studija medicine, tako i specijalizantima infektologije, pedijatrijske infektologije te drugih struka (pedijatrija, interna medicina, maksilofacijalna kirurgija, otorinolaringologija).

(iz recenzije izv. prof. dr. sc. Gorana Tešovića, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu)