Jezik, književnost i mediji u nastavi hrvatskoga jezika | Naklada Slap

Jezik, književnost i mediji u nastavi hrvatskoga jezika

Suvremeni pristupi poučavanju u osnovnim i srednjim školama

Marijana Češi


  • Format: 17 x 24
  • Uvez: Meki uvez
  • Opseg: 203 str.
  • ISBN: 978-953-191-370-6

  • Redovna cijena: 21,46 €
  • Akcijska cijena: 10,12 €
Najniža cijena u prethodnih 30 dana: 10,12 €


Suvremeni pristupi poučavanju u osnovnim i srednjim školama

Zadovoljstvo nam je što možemo uz 2. simpozij učitelja i nastavnika hrvatskoga jezika predstaviti znanstvene i stručne radove prikupljene u novoj knjizi, koju smo pomalo sa strahom najavile u Uvodnoj riječi knjige koja je popratila 1. simpozij.

Svjesni smo činjenice da knjiga ponekad može biti mrtvo slovo na papiru, o tome često i govorimo onima koje poučavamo. Stoga znamo i vjerujemo da sve ono što je zapisano traje duže od nekoliko dana stručnoga usavršavanja, tomu se uvijek možemo vratiti, ponovno čitati i pokušati primijeniti. Time i naše potajne uredničke želje da se nastavni proces počne u većoj mjeri mijenjati iznutra, dobivaju realniju mogućnost ostvarivanja.

Nije mudro sve očekivati odmah i sada, ali kako nas knjiga Propovjednika uči da sve ima svoje vrijeme, valja osvijestiti činjenicu da nitko drugi promjenu neće učiniti umjesto nas.

Kojom brzinom i u kojoj mjeri će doći do promjena, ovisi o svima nama, o našoj osobnoj promjeni i svakodnevnom promišljanju koga i što poučavamo te koji je cilj našega poučavanja.

Jer, kako biti uvjerljiv poučavatelj ako i sam ne želim učiti, ako često tvrdim da me nešto ne zanima i ako o onome čemu me drugi poučavaju ne želim ni razmišljati.

Nadamo se da će svi oni koji posegnu za knjigom prepoznati našu nakanu da predstavimo aktualno i suvremeno u najužoj struci, ali i u drugim znanostima i disciplinama čije spoznaje mogu doprinijeti kvalitativnoj promjeni poučavanja s ciljem što bolje interakcije s učenicima.