Osnove procjenjivanja WAIS-om-IV + CD | Naklada Slap

Osnove procjenjivanja WAIS-om-IV + CD

Elizabeth O. Lichtenberger, Alan S. Kaufman


  • Format: 17 x 24
  • Uvez: Tvrdi uvez
  • Opseg: 488 str.
  • ISBN: 978-953-191-860-2

  • Redovna cijena: 53,66 €


U drugom izdanju knjige Osnove procjenjivanja WAIS-om-IV autori opisuju suvremen pristup WAIS-u- IV, iznimnom instrumentu koji je temeljita, na teoriji utemeljena revizija svoga prethodnika WAIS-a- III. Ova knjiga uključuje sadržaj i pristupe iz dviju prethodnih knjiga koje su Lichtenberger i Kaufman objavili o WAIS-u-III: Osnove procjenjivanja WAIS-om-III i Procjena inteligencije adolescenata i odraslih (3. izdanje), ali nudi i dinamične nove sustave tumačenja rezultata i prikaz istraživanja koji su inovativni te utemeljeni na teoriji i bogatoj kliničkoj praksi.

U drugom izdanju knjige sustav tumačenja rezultata je podignut na višu razinu i to dubinskom analizom Cattell-Horn-Carrollova (CHC) profila za dob od 70 do 90 godina; ti su se profili ranije odnosili na raspon dobi od 16 do 69 godina. Uključeni su prikazi niza istraživanja s WAIS-om-IV i prikazi tog testa koji su se pojavili tijekom četiri godine od prvog izdanja knjige. U ovom izdanju Osnova procjenjivanja WAIS-om-IV prikazana su i najnovija istraživanja o promjenama u četirima indeksima iz WAIS-a-IV koje se zbivaju u odrasloj dobi.

Ovo, drugo izdanje knjige, zajedno s izmijenjenim CD-ROM-om radi automatizacije Lichtenbergeričina i Kaufmanova sveobuhvatnog sustava tumačenja rezultata i radi prikaza brojnih dodatnih tablica i pomoćnih sredstava za tumačenje rezultata, kliničarima koji redovito procjenjuju adolescente i odrasle ljude sviju dobi bit će najsuvremeniji izvor podataka, koji će unaprijediti inteligentno testiranje u današnjem društvu koje se brzo mijenja.

(iz Predgovora)

Napomena. Materijale s CD-ROM-a te Program Asistent za obradu i tumačenje podataka iz WAIS-a-IV možete pronaći ovdje.