Profesionalne bolesti i bolesti vezane uz rad stomatologa | Naklada Slap

Profesionalne bolesti i bolesti vezane uz rad stomatologa

Urednik: Marin Vodanović

  • Format: 21 x 28,5
  • Uvez: Tvrdi uvez
  • Opseg: 400 str.
  • ISBN: 978-953-191-793-3

  • Redovna cijena: 67,45 €
  • Web cijena/osobna kupnja: 60,71 €


Autori: Ivan Alajbeg, Vanja Bašić Kes, Ivan Bojanić, Ante Bolanča, Davor Brajdić, Ivan Brakus, Hrvoje Brkić, Marija Buljan, Rok Čivljak, Ivana Čuković-Bagić, Ines Doko, Jelena Dumančić, Ivan Galić, Goran Geber, Simeon Grazio, Ozren Grgić, Renata Gržić, Spomenko Ilić, Renata Iveković, Marko Jakovac, Dijana Krišto, Ivan Krolo, Krunoslav Kuna, Marijana Lisak, Liborija Lugović Mihić, Neven Ljubičić, Zdravko Mandić, Jurica Matijević, Marko Nikolić, Kristina Peroš, Ivanka Petric Vicković, Hrvoje Pintarić, Darije Plančak, Samir Prohić, Ivan Puhar, Krešimir Rotim, Tomislav Sajko, Ivana Savić Pavičin, Tomislav Smoljanović, Ivan Šamija, Mirna Šitum, Stjepan Špalj, Robert Trotić, Davor Vagić, Marin Vodanović, Dijana Zadravec, Zoran Zoričić, Amila Zukanović.


Profesionalne bolesti i bolesti vezane uz rad kod stomatologa tema su o kojoj su objavljeni brojni stručni i znanstveni članci i svega nekoliko relevantnih naslova koji se u većoj ili manjoj mjeri bave ovom tematikom, no u većini slučajeva radi se o stranim knjigama koje se bave medicinom rada i profesionalnim bolestima općenito, a profesionalne bolesti u stomatologiji su usputno obrađene. Stoga se slobodno može reći da je sveučilišni udžbenik "Profesionalne bolesti i bolesti vezane uz rad stomatologa" jedinstvena knjiga ne samo u Hrvatskoj nego i puno šire.

Knjiga je plod suradnje 18 stomatologa i 30 liječnika brojnih specijalnosti sa sveučilišta u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Sarajevu, koji su ovu specifičnu temu sagledali iz različitih perspektiva. Stomatolozi su pisali o svom kliničkom radu s pacijentima te zdravstvenim izazovima s kojima se pri tome susreću. Liječnici su, sukladno svom specijalističkom području, između ostaloga pružili uvid u etiopatogenezu, kliničku sliku i simptome, te mogućnosti liječenja i prevencije pojedinih bolesti i poremećaja koji pogađaju stomatologe.

Knjiga "Profesionalne bolesti i bolesti vezane uz rad stomatologa" namijenjena je prvenstveno studentima stomatologije, stomatolozima, ali i liječnicima. Studentima koji se nalaze na početcima svoje buduće profesionalne karijere knjiga će pomoći da steknu uvid u to koje zdravstvene rizike sa sobom nosi profesija koju su odabrali, te kako se na odgovarajući način od njih zaštititi.

(iz Predgovora)


Predstavljanje stomatoloških sveučilišnih udžbenika i pojmovnika (video):