Muzikoterapija | Naklada Slap

Muzikoterapija

Umjetnost glazbe kroz umijeće liječenja

Danijel Crnković i suradnici


  • Format: 17 x 24
  • Uvez: Tvrdi uvez
  • Opseg: 121 str.
  • ISBN: 978-953-191-895-4

  • Rasprodano izdanje


Muzikoterapija – umjetnost glazbe kroz umijeće liječenja je znanstveni udžbenik u kojem se raspravlja na temelju znanstveno dokazanih činjenica o terapijskom učinku glazbe na ljudski organizam. Kroz sadržaj knjige čitatelju se nude dodatni dokazi o nerazdvojivosti fizičkog i psihičkog zdravlja i bolesti, jer knjiga daje dobar uvid u široki raspon različitih poremećaja i bolesti kod kojih se muzikoterapija može primjenjivati. Ova knjiga kroz liječenje putem glazbe pruža brz i praktičan uvid u strategije i taktike muzikoterapije za sadašnje i buduće generacije.

U knjizi Muzikoterapija – umjetnost glazbe kroz umijeće liječenja pokušat ćemo dati odgovore na pitanja zašto je glazba toliko potrebna u čovjekovu životu, zašto glazba ispravno terapijski primijenjena može uvelike poboljšati liječenje i oporavak bolesnika koji boluju od različitih bolesti, a samim time i ishod bolesti, te koji su mehanizmi kroz koje glazba ostvaruje takav terapijski učinak na ljude i, na kraju, ne i manje važno, zašto glazba, koja se uglavnom doživljava pozitivnom, može imati i negativan učinak na pojedinca.

Knjiga obuhvaća neke od najvažnijih tema iz područja muzikoterapije, te bi mogla biti posebno interesantna kako studentima muzičke akademije tako i studentima ostalih fakulteta koji pohađaju kolegij muzikoterapije, psiholozima, defektolozima, psihijatrima, te gotovim muzikoterapeutima, koji žele svoj svakodnevni rad upotpuniti i oplemeniti primjenom glazbe u terapijske svrhe bilo kod djece i adolescenata ili kod odraslih osoba koje imaju indikaciju za primjenu ovakve terapijske metode liječenja.

(iz Predgovora doc. dr. sc. Danijela Crnkovića, prim. dr. med.)