Osnove procjenjivanja izvršnih funkcija | Naklada Slap

Osnove procjenjivanja izvršnih funkcija

George McCloskey, Lisa A. Perkins


  • Format: n/a
  • Uvez: Tvrdi uvez
  • Opseg: 418 str.
  • ISBN: 978-953-191-871-8

  • Redovna cijena: 53,66 €


U biblioteci Osnove procjenjivanja pokušali smo čitateljima ponuditi knjige koje će djelotvornim i pristupačnim stilom iznijeti ključne praktične informacije. Iskusnom će kliničaru knjige iz ove biblioteke omogućiti da na sažet, ali temeljit način ovlada korištenjem sve bogatije ponude novih i revidiranih instrumenata te pružiti prikladan način da ostane u dodiru s provjereno korisnim i valjanim mjernim instrumentima. Početnici će u ovoj biblioteci pronaći po važnosti poredane sve informacije i tehnike koje moraju imati u malom prstu da bi mogli započeti sa složenim procesom postavljanja individualnih psiholoških dijagnoza.

U ovoj knjizi su uz sustavne, korak po korak smjernice korišteni vizualni prečaci kojima se naglašavaju ključne točke. Poglavlja su usredotočena i sažeta. Teme su obrađene tako da omogućuju lako razumijevanje osnova primjene, bodovanja, tumačenja i kliničke primjene instrumenata, za djecu i odrasle.

Profile rezultata u testovima treba upotrebljavati da bi doveli do neke razlike u životima djece ili odraslih, jer koja je inače svrha testiranja? Želimo da ova biblioteka pomogne našim stručnjacima da postanu kompetentni ispitivači.

Glavni je naglasak na korištenju BRIEF-a – jedine trenutačno dostupne standardizirane ljestvice procjene specifično namijenjene za prikupljanje procjena ponašanja od same djece, ali i njihovih roditelja i nastavnika. Knjiga sadrži CD-ROM koji daje alate za poboljšanje procjenjivanja i primjere izvještaja o procjeni.

(iz Predgovora)